Jan Smit

SORRY, THIS INFORMATION IS ONLY AVAILABLE IN DUTCH...

Anno 2013 heeft Jan Smit de Nederlandse artiest met de meeste nummer één hits en een waslijst aan gouden en platina albums. Hij staat voor ongekende successen in Nederland, maar ook in Duitsland. Zijn prijzenkast is rijk gevuld met onder meer: een Edison, TMF Awards, een Gouden Harp en de Gouden Televizierring. Naast zanger en componist, is hij bovendien een geliefde en succesvolle TV presentator, filmacteur en ambassadeur van SOS Kinderdorpen. In 2012 richtte hij zijn eigen platenlabel Vosound Records op. Dat alles verenigt in één persoon! Kortom: Jan Smit neemt een geheel eigen, volstrekt een unieke, plek binnen de Nederlandse entertainmentwereld in. Voorjaar 2013 neemt hij in de legendarsiche Rockfield Studios in Wales een Unplugged album op. Het hele proces is gefilmd en verschijnt in oktober 2013 (samen met de cd) op dvd.

 

> JanSmit.com

Monique Smit

SORRY, THIS INFORMATION IS ONLY AVAILABLE IN DUTCH...

In 2006 kreeg Monique Smit de kans zich aan Nederland te laten zien in het programma ‘Gewoon Jan Smit’. Hierna volgde al snel een kerstsingle samen met haar broer Jan. In 2007 tekende Monique haar eerste platencontract en bracht twee zeer succesvolle albums uit getiteld ‘Stel je voor” en “Verder”. Monique werd hiermee een graag geziene en veelgeboekte artiest in het Nederlandse muzieklandschap.

Naast een succesvolle muzikale carrière stort Monique Smit zich op televisieactiviteiten. Naast de presentatie van de Kids Top 20 focust Monique zich op de presentatie van het wekelijkse programma ‘Op Volle Toeren”.  De succesvolle programma’s “Mijn Vader Is De Beste” en ‘Wild van Muziek’ mocht ze ook op haar cv zetten.

Samen met haar broer Jan creëerde Monique het succesvolle ‘2 Kleine Kleutertjes’. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een uniek project, bestaande uit buitengewoon fraaie tekenfilmpjes met liedjes, een boek, een CD en een theatervoorstelling en een dvd&puzzel. Het boek en de cd zijn beiden met goud bekroond. Buiten de kwaliteit van de producten, roemt men de educatieve kant ervan. Alle liedjes zijn gezongen door Monique Smit. De succesvolle ‘2 kleine kleutertjes’ serie zal ondersteund worden door een nieuwe theatertour die in oktober gaat starten.

 

> MoniqueSmit.nl

2 Kleine Kleutertjes

SORRY, THIS INFORMATION IS ONLY AVAILABLE IN DUTCH...

Drie jaar geleden ontstond bij Jan Smit het idee om iets te gaan maken voor de allerkleinsten onder ons: kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar. Het is inmiddels uitgegroeid tot een uniek project, getiteld 2 Kleine Kleutertjes. Het bestaat uit buitengewoon fraaie tekenfilmpjes met liedjes, een boek, een cd en een theatervoorstelling. De liedjes zijn geschreven door Jan en worden gezongen door zijn zus Monique Smit.

De theatervoorstelling begint op 11 februari 2015. In het theater komen de 2 Kleine Kleutertjes op heel bijzondere wijze tot leven. Samen met Monique beleven zij een sprookjesachtig avontuur, waarin de meeste liedjes van de cd een verrassende vertolking krijgen. Eén ding staan vast: kleuters en peuters zullen hier uitzonderlijk veel plezier aan beleven!

Sinds maart 2014 worden de tekenfilmpjes van de liedjes elke dag door Telekids uitgezonden op RTL8. De waardering van de ouders voor deze filmpjes is bijzonder hoog. Buiten de kwaliteit van het materiaal, roemt men de educatieve kant ervan.

14 november 2014 verscheen er een boek met beeldmateriaal uit de filmpjes, waar de cd bij zit met alle liedjes. De cd zal ook los verkrijgbaar zijn.

 

> 2KleineKleutertjes.nl

Jan & Anny

SORRY, THIS INFORMATION IS ONLY AVAILABLE IN DUTCH...

Noem de namen Jan Keizer en Anny Schilder en miljoenen mensen in en buiten Nederland zullen reageren met drie letters: BZN. Dat is niet vreemd. Als boegbeelden van BZN maakten ze tussen 1976 en 1984 furore en scoorden een onafzienbare reeks hits. Hoewel hun wegen in 1984 scheidden, is hun muzikale erfenis tot op de dag van vandaag levend gebleven.

Jan Keizer ging, nadat hij in 2007 voor het laatst met BZN op trad, aanvankelijk door als solo-artiest. Een historische avond eind 2009 in theater Carré veranderde dat plan. Als eerbetoon en op verzoek van Mies Bouwman, zou hij voor het eerst na 25 jaar een eenmalig optreden verzorgen met Anny Schilder. De ontelbare reacties die daarop volgden konden niet genegeerd worden. Het tweetal stak de koppen bij elkaar en besloot als duo Jan & Anny verder te gaan.

Gouden debuut
Het leverde in 2010 het gouden ‘debuut’ album Together Again op met onder meer de hit Take Me To Ibiza. Twee jaar later gevolgd door het album The Two Of Us. De ‘reünie’ van Jan en Anny was een enorm succes en niet alleen in Nederland. Het herkenbare geluid van het duo sloeg ook aan in onder meer België, Zuid-Afrika en voormalige Oostbloklanden als Roemenië en Hongarije.

“Ten tijde van het communistische regime was westerse muziek verboden. Het bleek dat onze (BZN) muziek destijds achter het IJzeren Gordijn samen met de muziek van bands als ABBA, Boney M en Pink Floyd het meest in het geheim werd gedraaid”, aldus Jan Keizer. “De gevoelens die deze mensen bij onze muziek hebben, blijken enorm. Het is een heel bijzondere gewaarwording als we daar dan nu mogen optreden en we al die emotionele reacties zien.”

Het nieuwe album
Anno 2014 zijn Jan Keizer & Anny Schilder opnieuw de studio in gedoken. Voor hun derde album hebben ze besloten een reeks wereldberoemde duetten op te nemen onder de titel Unforgettable Duets. Anny: “Het is iets dat we eigenlijk allebei al een tijdje wilden. Van die heerlijke songs die iedereen in de wereld kent.”. Jan Keizer: “Dit is inderdaad geweldig om te doen, maar eenvoudig was het niet. Je moet kiezen uit zoveel prachtige nummers.”

De lijst met titels, die het duo voor zich had liggen, nadat zij zelf en de mensen om hen heen een flink aantal titels hadden opgeschreven, omvatte meer dan veertig nummers en dat aantal groeide met de dag. Telkens was er wel iemand die ‘nog een schitterend duet’ toevoegde. Uiteindelijk moesten Jan en Anny het aantal terug te brengen tot elf. “Met pijn in het hart hebben we titels van de lijst moeten schrappen”, vertelt Anny. Waarop Jan aanvult: “Maar over deze elf zijn we het allebei voor 100% eens. Dit zijn stuk voor stuk nummers die ons na aan het hart liggen. Nummers waar we zelf ook kippenvel van krijgen”.

Zo kwam de definitieve lijst dus tot stand. En inderdaad vinden we er louter onvergetelijke duetten als Something Stupid, Trains & Boats & Planes, We Got Tonight en Baby It’s Cold Outside. Het zouden Jan & Anny niet zijn, wanneer zij niet ook voor Franstalig materiaal hadden gekozen. Dat vinden we in For Me Formidable en Paroles Paroles. En natuurlijk is er een knipoog naar Spanje met Quizás Quizás Quizás en zelfs naar Italië, met Felicita.

Unforgettable Duets is een titel die de lading bijna helemaal dekt. Bijna, want in de kluis lag al een bijna complete opname van een nummer, getiteld Drumurile Noastre, een gouden klassieker uit Roemenië. In dat land legendarisch geworden door Dan Spataru. Deze zanger leeft niet meer, maar zijn weduwe heeft Jan & Anny niet alleen toestemming gegeven het nummer te coveren, maar ook om een versie op te nemen met de originele stem van haar man. Daarom eindigt Unforgettable Duets met No Tomorrow (de geheel Engelse versie), gevolgd door de unieke bonustrack: Drumurile Noastre (Jan & Anny mét Dan Spataru).

BZN nummer
No Tomorrow is welhaast een typisch BZN nummer. Jan: “Ja, dat vonden wij nu juist zo bijzonder. Het is in Roemenië een liedje dat echt iedereen kent en mee kan zingen, maar het heeft een overduidelijke BZN sound. Misschien dat BZN daarom zo populair was en wij daar nu ook op handen worden gedragen. Ergens moet er een overeenkomst zijn tussen Nederland en Roemenië op het gebied van wat men in de muziekwereld wel omschrijft als ‘volks repertoire’. Ik kan me voorstellen dat er meer Nederlandse artiesten zijn, die met hun materiaal succes zouden kunnen hebben daar. Maar dan moet het op zijn minst wel Engelstalig zijn natuurlijk”.

Voor dit album zijn Jan & Anny in zee gegaan met Vosound Records, het platenlabel van Jan Smit. Een combinatie, die bijzonder genoemd mag worden. Alleen al vanwege het feit dat Jan Keizer de huidige platenbaas in 1996 als 10-jarige jongetje wegplukte bij het kinderkoor van meester Beumer uit Volendam en Jan Smit vervolgens zijn eerste publieksoptreden deed bij....BZN. De cirkel is rond! Op 12 september is Felicita als eerste single verschenen. Het album Unforgettable Duets kwam op 10 oktober uit.

 

> JanenAnny.nl

JAN & ANNY - FELICITA

George Baker

Thirty years after George Baker's legendary worldwide hit single 'Una Paloma Blanca', his music still stirrs imagination: millions of albums are still sold every year.

Reservoir Dogs
'Little Green Bag' was again a big hit in 1999, after it was used as the title song on the soundtrack of Quentin Tarantino's movie Reservoir Dogs. Following this success, 'Little Green Bag' was also used for a Japanese commercial of a well-known brand of whiskey. The overwhelming reactions to this commercial made the record label decide to re-release the single and the entire album. After this, advertising agencies in France, Scandinavia and Italy used 'Little Green Bag' in commercials, resulting in an international hit single 30 years after the first release of the song. 

Tom Jones
In 1999 Tom Jones covered Little Green Bag and scored a number one hit in the UK and other countries: he sold over 3 million copies in one year.

Stefan Raab
In 1999 German celebrity Stefan Raab and his formation 'Una Paloma Blanca Boys' scored a number one hit single in all German speaking countries with their cover version of 'Una Paloma Blanca'. 

Vet Hard
In 2005 a remake of Una Paloma Blanca was used in the Dutch blockbuster movieVet Hard. The song again appeared in several countries' top charts.

The Kite Runner
In 2008 'Una Paloma Blanca' was used on the soundtrack of the international blockbuster movie 'The Kite Runner', based on the bestseller 'The Kite Runner' by Khaled Hosseini. The single reappeared in a few hit charts.

George Baker, Holland's most successful singer and songwriter
Who is this man, who can still move the international pop world thirty years after his début? In 1967, after a dozen bands and forty jobs, from construction worker to chimney sweeper, George Baker - by then 23 years old and married - decided to audition as a singer for the band 'Soul Invention', which was famous in the Dutch 'Zaanstreek' area.

This was when George discovered his talent for song writing. When the band did a successful audition for record label 'Negram' in 1969, three of his compositions were recorded during a session by producer Richard Dubois. One of those compositions was the legendary song 'Little Green Bag', which was the first hit single of the band that was by then known as 'George Baker Selection'.

World wide hit single
George: "I'll never forget the moment when young Lex Harding (a famous Ditch radio DJ) announced our record with the words: 'Next up, a new band with their first excellent single "Little Green Bag". Let's hope it won't be a one-hit wonder'. Soon it turned out that George was a great addition to the band, both as singer and song writer: 'Little Green Bag' became a hit single around the world in record pace.

Production line
While George was still working on a production line in a lemonade factory, the song reached number five in the US Billboard Top 100. George: "We had a band, we hada world wide hit single, we just didn't have a manager. Then Jaap Buys from Volendam announced himself saying: 'You're nice kids, but you're in one big mess business-wise.'" Jaap cleaned up the mess and led by magic duo Baker and Buys, the success of George Baker Selection was pushed to great heights. Top of their success was the single 'Una Paloma Blanca', which appeared in 1975. 

The break up
'Una Paloma Blanca' was a hit single that reaching the number one position in almost every country's hit charts, and sold about nine million copies. This immediately confirmed the reputation of the band, it's producer and George's role as a singer and song writer. 

'Una Paloma Blanca' as well as 'Little Green Bag' are world wide evergreens. Big hits like 'Morning Sky', 'Wild Bird' and 'Manana' followed, until in 1978 it all came to a sudden halt. The band broke up after selling over twenty million records and having performed thousands of times.

George looks back on that period: "The pressure and expectations were too high for any regular person to handle". Where most artists would retire and live a quiet life after so many successes, George's carreer was far from over: while the other band members moved to other bands, George fired up his solo carreer scoring big hits all over the world with songs like 'Rosita', 'Sing for the day', 'All my love' and 'Magdalena'. 

Santa Lucia by night
In the early eighties George dropped off the radar for a while, partially caused by his move to Spain. Still he continued to make great records, like 'Wild Flower' and 'The Winds of Time'. In 1985 George returned to Holland to start a new Selection. The new band was a success right away: they scored a big hit with the song 'Santa Lucia by night'. New gold records and tours followed, until the second Selection broke up in 1989. George decided to only focus on his solo career from that moment on. 

As active as ever
In the past years George Baker has been as active as ever. He's appeared in a lot of radio- and TV-shows, and has performed hundreds of times in live shows across Holland, Belgium and Germany.

In 2000 he completed his latest solo album 'Flashback', featuring the exciting new single 'Reasons to believe'. After listening to this album, it becomes crystal clear why Baker is still Holland's most successful singer and songwriter: such a talent for writing instant classics is very rare.

 

> GeorgeBaker.com

GEORGE BAKER - AROUND AND AROUND

Henk Dissel

SORRY, THIS INFORMATION IS ONLY AVAILABLE IN DUTCH...

In 2008 kreeg Henk Dissel de kans om zichzelf aan Nederland te laten zien in de TROS Sterren.nl Academy. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus bracht Henk verschillende singles uit. Veel van zijn singles kregen de nodige steun bij regionale Radio en TV-zenders waardoor de bekendheid van Henk groeide en de boekingen langzaam op gang kwamen.

Zo mocht Henk optreden tijdens het Tros Muziekfeest op het plein, Oosterhout LIVE, de Tilburgse Kermis en Dutch Valley. Als klap op de vuurpijl stond Henk in 2012 drie avonden in een bomvolle Amsterdam ArenA tijdens de pauzeshow van de concertreeks van Toppers in Concert. 

Inmiddels heeft Henk ruim 200 boekingen per jaar en de eerste editie van zijn eigen uitverkochte show ‘Meezingers’ erop zitten. Er worden alweer plannen gemaakt voor een volgende editie.

De eerste single van 2014 is genaamd ‘Alle Hoeken’. Een up-tempo nummer zoals we van Henk gewend zijn. Bij dit nummer is een passende clip gemaakt geproduceerd door FFWD. Het nummer is geschreven door Willem Gunneman en geproduceerd door Bas van den Heuvel. Van het nummer is ook een remix uitgekomen speciaal voor alle DJ’s in het land.

De laatste single van Henk is genaamd: 'Vlinderslag'. Deze track was bij verschillende radiozenders schijf van de week en is in verscheidende playlists opgenomen.

In september 2014 ontving Henk uit handen van Antje Monteiro de BumaNL Award voor Grootste Talent.

 

> HenkDissel.nl

 

HENK DISSEL - JIJ EN IK